Στο θέμα Πετσίτη αναφέρεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, μια υπόθεση που άρχισε να ξετυλίγεται από τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ των Παραπολιτικών από το 2017.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σε κυριακάτικες εφημερίδες, η ΝΔ επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών.

Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη.»

Η Πειραιώς καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα αν καλύπτει τις δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι π«ρέπει να νανοίξουν πλέον οι λογαριασμοί του Παππά, του Τσίπρα και του περιβάλλοντος τους»