Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την El Sistema Greece Youth Orchestra και την El Sistema Greece Youth Choir οι οποίες συμπράττουν με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία Side by Side υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζαφείρας Αντζούς-Ράμος, αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μια συλλογική διεργασία. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, πέρα από έργα των Purcell, Shostakovich, Piazzolla  κ.α. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το έργο του διεθνούς αναγνωρισμένου Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Εκ Νεκρών.

Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece (ESG) ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής, οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema GreeceYouth Orchestra (ESGYO), μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μικρός και μεγάλος μουσικός.

 Το ΚΠΙΣΝ και η ΕΡΤ με τη συγκεκριμένη συναυλία στηρίζουν το καινοτόμο πρόγραμμα του El Sistema Greece. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.

Μαέστρος, Ζαφείρα Αντζούς-Ράμος

Σολίστ βιολιού και εγχόρδων, Kana Ohashi

Σολίστ πιάνου, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Διεύθυνση Χορωδίας ESG, Αντιγόνη Κερετζή

Διεύθυνση Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, Μαίρη Κωνσταντινίδου

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης

Tο έργο Εκ Νεκρών αποτελεί ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δευτέρα 01/04 | 20.30

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή 
Η προεγγραφή ξεκινά την Τρίτη 26/03 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ και την Τετάρτη 27/03 για το κοινό, στις 12.00 το μεσημέρι.*
*Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τα Μέλη απολαμβάνουν μια ημέρα προτεραιότητα στην κράτηση θέσεων (ορισμένος αριθμός θέσεων ανά εκδήλωση).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.