Παρά τις φωνές "αντίστασης" που ακούγονται τη συμφωνία θα την ψηφίσουν και οι 153 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

"Πριν από τη μεγάλη υποχώρηση και υπόκλιση υπάρχουν και μερικές φωνές αντίστασης. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουν υποχωρήσει σε όλα και στις περικοπές συντάξεων και στα όποια μικρά πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία κατ' αυτούς και υπάρχει το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων. Φορολογικό και ασφαλιστικό έχουν "λυθεί". Πιστεύω η κυβέρνηση έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να συνυπογράψει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, των εταίρων μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

"Αν δεν μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, εάν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία πηγαίνει στα ύψη είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Είσαι υποχρεωμένος να λες στο ΔΝΤ και τους υπόλοιπους: ο,τι πεις εσύ. Και αυτό λένε αυτή τη στιγμή", συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Υποστήριξε δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει "κατά τεκμήριο ψέματα στους Έλληνες. Το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους Ευρωπαίους, άλλα στη Άνγκελα Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό συμβούλιο".

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι το κόμμα του "δεν θα πάει σε μια γραμμή "όχι" ή σε μια γραμμή "ναι". Δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό σκεπτόμενοι να μην πέσει η κυβέρνηση, αυτό είναι δικό του πρόβλημα".