Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων παρουσιάζει τον "Κοινό Λόγο" της Έλλης Παπαδημητρίου σε διασκευή – σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη.

Μνήμες και αφηγήσεις γυναικών και ανδρών με άξονα την ιστορική μοίρα του τόπου μας, από την Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τον Εμφύλιο, αποτυπώνεται συνταρακτικά στην σκηνή από μέλη των ΚΑΠΗ του Κορυδαλλού, που γνωρίζουν βιωματικά τον απόηχο ή και τα ίδια τα γεγονότα. Το ταραχώδες παρελθόν ζωντανεύει στις λαϊκές αφηγήσεις, οδηγώντας στην κάθαρση της θεατρικής πράξης που καλείται να φωτίσει την Ιστορία.

Η Έλλη Παπαδημητρίου, στον Πρόλογο του Α΄ τόμου σημείωνε: «Τα κείμενα τούτα μεταφέρουνε στο χαρτί περιστατικά μεγάλα, μικρά και παραμικρά με κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων. Εδώ η πραγματικότητα είναι πόλεμοι, πείνες, προσφυγιές, καταδρομές, το κάθε περιστατικό διαγράφει και μυριάδες άλλα, ζωές, περιοχές ολόκληρες. Δεν έχει προστεθεί πουθενά ούτε λέξη».

Με αλφαβητική σειρά εμφανίζονται: Αναγνώστου Ζαχαρούλα, Ανδρικίδου Ελευθερία, Ανδρικίδου Πόπη, Γιαννιούδη Κατερίνα, Δεντάκη Καίτη, Δημητράτου Αγγελική, Ζήση Αγγελική, Κασώτη Ευαγγελία, Κελέσογλου Αλέκα, Κλαϊνου Ευαγγελία, Κλουβάτου Μαρία, Κουτσαύλη Ευαγγελία, Λουμπαρδιά Έφη, Λουρμπόπουλος Γιάννης, Μάνου Ιφιγένεια, Μανούσου Ελισάβετ, Μαντωνανάκη Ιωάννα, Μαρκουλή Έφη, Μουρατίδου Μαγδαληνή, Παπαζαχαρίου Γιώτα, Παπαζαχαρίου Χρήστος, Παπούλα Βαρβάρα, Παπούλας Γιάννης, Ρόζου Αγγελική, Τουμπακάρης Μανώλης, Τσαρούχα Σταματία. Ακορντεόν, Σίμος Ράλλης.