Πριν λίγες μέρες ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Η Ευρωλίγκα έκανε Focus στον νεαρό γκαρντ/φόργουορντ των Πειραιωτών, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο 17χρονος μίλησε στην Ευρωλίγκα και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας ότι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεται πλάι στους κορυφαίους, όπως ο αρχηγός του Θρύλου, ενώ επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο κλαμπ.

Αναλυτικά τόνισε:

«Έχω πολλούς φίλους εδώ, όλη η οικογένειά μου ήρθε να με δει περίπου στα 20 άτομα, οπότε είμαι χαρούμενος. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν μόνος μου. Μετά από ένα χρόνο ήρθαν και οι γονείς μου και ήταν καλύτερα».

Για τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα:

«Στα 13 μου έφυγα από τη Σερβία και ήρθα να παίξω σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός και ήμουν χαρούμενος. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις με τους κορυφαίους, όπως ο Σπανούλης».

Μάλιστα τον Ποκουσέφσκι αποθέωσε και ο προπονητής των Εφήβων του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος τόνισε:

«Είναι ένα γνήσιο ταλέντο. Μπορεί και συνδυάζει πολλά πράγματα. Καταλαβαίνει από μπάσκετ και είναι πολύ ώριμος στο παιχνίδι του λες και είναι 30 ετών. Έχει πολλές ικανότητες. Μπορεί να σουτάρει, διαθέτει την τεχνική και την πλαστικότητα. Έχει όλο το πακέτο. Αλλά και το μυαλό. Για μένα εάν συνεχίσει έτσι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Είχε κάποιους τραυματισμούς στο παρελθόν αλλά η θέλησή του για να παίξει μπάσκετ, τον αναγκάζει να δουλεύει και να περνάει μπόλικη ώρα στο γυμναστήριο. Ακόμα έχει μάθει να μιλάει και να καταλαβαίνει ελληνικά και αυτό τον έχει βοηθήσει να εγκλιματιστεί σε μία διαφορετική χώρα και κουλτούρα. Είναι πολύ δύσκολο για μερικά παιδιά να μετακομίσουν από την μία χώρα στην άλλη, όμως αυτός δεν είχε κάποιο πρόβλημα».

Δείτε το βίντεο: