Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη σύγκρουση των Υπουργών, Νίκου Τόσκα και Πάνου. Καμμένου ως προς το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
"Χθες το βράδυ, ο Υπουργός Αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε ότι στην Ειδομένη ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές.

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.  Καμμένος, μιλώντας επίσης, σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε στο συνάδελφό του, λέγοντας ότι: οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ούτε κέτερινγκ, ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων.

Πέρα από τη δημόσια σύγκρουση δύο υπουργών, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει, ούτε και τώρα, συγκροτημένη πολιτική. 
 
Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.  Ό,τι λέει ο ένας, το ακυρώνει ο άλλος. Και όλα αυτά, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Είναι επικίνδυνα.  Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τόσο κρίσιμα και τόσο πιεστικά προβλήματα. Με την ανεπάρκεια, την ασυνεννοησία και την έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού για την οποία απολύτως υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις. Δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα"
.