Tρεις Έλληνες, ηλικίας 30, 43 και 50 ετών, και τρεις ξένοi υπήκοοι, ηλικίας 54, 37 και 44 ετών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παραβάσεις του νόμου άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συνελήφθησαν εντός του λιμένα Πειραιά, διότι σε γενόμενο έλεγχο από τα παραπάνω στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν εντός χειραποσκευών τους διάφορα αντικείμενα, τα οποία προσπαθούσαν να πουλήσουν σε διερχόμενους πολίτες και σε επιβάτες πλοίων, δίχως να φέρουν τα νόμιμα παραστατικά αγοράς και πώλησης.

Εντός των χειραποσκευών των συλληφθέντων βρέθηκαν ρολόγια χειρός, ζευγάρια γυαλιών ηλίου, ενσύρματα ακουστικά, φορητά μικρά ραδιόφωνα, φορητές συσκευές φόρτισης, φακοί, ζεύγη μπαταριών, πρίζες φόρτισης, φορτιστές αυτοκινήτου, ξυριστικές μηχανές, συσκευές power bank, ηχεία bluetooth, συσκευασίες αρωμάτων κ.α.

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δείτε τις φωτογραφίες: