Σε οριακό σημείο είναι ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 13-13 στην Euroleague, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον στην 8η θέση και πρέπει να πάρουν τα ματς που έρχονται για να περάσουν στα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είναι εύκολο. Τι εννοούμε; Πώς με τρία ματς μέσα στο ΣΕΦ και ένα εκτός, στην έδρα της Γκραν Κανάρια, οτιδήποτε άλλο πέραν του καρέ νικών θα είναι αποτυχία. Διότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός δεν έχουν στόχους.

Ναι με το πρόγραμμα είναι βατό, ναι μεν οι αντίπαλοι δεν είναι... μεγαθήρια, αλλά όλα φαίνονται, όλα κρίνονται στο παρκέ. Εκεί θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν καλά ματς. Να βελτιωθούν, να γυρίσουν τον... διακόπτη και να φτάσουν στο στόχο τους. Να κάνουν δηλαδή ένα 4-0 ως το τέλος της κανονικής περιόδου, να τερματίσουν με ρεκόρ 17-13 το οποίο είναι αρκετά πιθανό να τους οδηγήσει στην 6η θέση.

Οφείλουν να δείξουν στο παρκέ καλύτερη εικόνα γιατί δεν φτάνει από μόνο του το βατό πρόγραμμα. Κι αυτό είναι κάτι που έχουν αντιληφθεί άπαντες στην ομάδα. Πρέπει, όμως, να το δείξουν και μέσα στις τέσσερις γραμμές.