Στην επιστήμη της ανάλυσης της ψυχής έχουν γραφτεί ατέλειωτες σελίδες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σπουδαίων γονέων. Μιλάμε, πάντα, για τα παιδιά που «κουβαλούν» ένα βαρύ επίθετο και σχεδόν με το «καλημέρα» της ζωής τους είναι αναγκασμένα να αποδείξουν ότι δικαίως το κουβαλούν!

Τα παραδείγματα ατέλειωτα και σε δημοσιογραφικό επίπεδο η συζήτηση αυτή έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως όταν οι γόνοι αποφασίζουν να εμπλακούν στην πολιτική.  Ενδεικτικά τα όσα συζητούνται από την Τρίτη το απόγευμα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν κυρίως στην Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Μάνου Λοϊζου.  Από τη μια το μεγαλείο του πατέρα της και από την άλλη η δική της εμφανής… μικρότητα, την οποία μέχρι πρότινος και η ίδια ευθέως παραδεχόταν. Σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγους μήνες (Κουτί Πανδώρας 5-9-2018) όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν έχει κερδίσει χρήματα από το έργο του πατέρα της, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:  «Έχω βγάλει λεφτά για να ζω, ευτυχώς ή δυστυχώς. ''Δυστυχώς'', γιατί μού έγινε κακό στη δική μου ζωή. Λόγω του ότι έπαιρνα μια ζωή δικαιώματα και ζούσα, δεν έκανα ποτέ κάτι δικό μου, το οποίο μου έλειψε πάρα πολύ. Χίλιες φορές να μην τα είχα τα δικαιώματα και να μην ήμουν μία ανεπάγγελτη».

Διαχρονικά, η αριστερά (υποτίθεται ότι) στηλίτευε το νεποτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε, το έκανε κατά κόρον και τώρα έρχεται να επιβραβεύσει με την επιλογή του ένα πρόσωπο αποκλειστικά για το επίθετό του. Με την έννοια, ότι η ίδια η κυρία Λοϊζου δηλώνει ανεπάγγελτη, που σημαίνει ότι η προσφορά της στο δημόσιο βίο εξαντλείται στη διατήρηση της μνήμης του έργου του πατέρα της.

Εκτός και αν στον ΣΥΡΙΖΑ γοητεύτηκαν από τις αναρτήσεις της στα social media, εκεί που δεν κρύβει τη, για να το πούμε κομψά, συμπάθειά της προς τους καταδικασμένους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη. Χαρακτήριζε σε σχετική ανάρτησή της ηλίθιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σημειώνοντας ότι «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

Έχω την αίσθηση ότι και μόνο για αυτή την ανάρτηση, η κυρία Λοϊζου δεν μπορεί να παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο. Είναι προσβολή στη μνήμη των 26 νεκρών! Η αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει  μια έμμεση συγγνώμη του ίδιου του πρωθυπουργού στους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης…