Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα  του Δήμου Πειραιά να γιορτάσει τα παραδοσιακά  Κούλουμα στην πλαζ  της Φρεαττύδας. Πειραιώτες κάθε ηλικίας, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν   δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Ο Πειραϊκός ουρανός, από νωρίς το πρωί, γέμισε από  εκατοντάδες πολύχρωμους  χαρταετούς.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά που έπαιξε αποκριάτικες μελωδίες.

Ακολούθησε χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»  με κρητικούς χορούς και τραγούδια. Επιπλέον, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίου  Δημητρίου Ταμπουρίων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην πλαζ της Φρεαττύδας, αντάλλαξε ευχές με τους Πειραιώτες και ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι οι Πειραιώτες διασκεδάζουν  στην πλαζ της  Φρεαττύδας, με μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα, σε μια ωραία ημέρα για τον Πειραιά και για όλη την Ελλάδα.  Ο  Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε, ότι είναι μια γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος κάθε χρόνο  μαζί με τους συλλόγους της πόλης και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Επιπλέον, σημείωσε  ότι η  Π.Α.Ε. Ολυμπιακός  προσφέρει πάντα τα σαρακοστιανά εδέσματα, οι Κρήτες χορεύουν και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά παίζει μουσική.  Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι υπάρχει κέφι, ο ουρανός έχει γεμίσει από εκατοντάδες χαρταετούς, τα μικρά παιδιά και ο κόσμος χαμογελούν. «Είμαστε χαρούμενοι. Μακάρι, παρά τα προβλήματα που όλοι λίγο πολύ έχουμε,  να βιώνουμε ημέρες με χαμόγελο, με διασκέδαση, με μουσική, με χορούς, σαν τη σημερινή», σημείωσε ο κ. Μώραλης και πρόσθεσε: «Άλλωστε, ο Πειραιάς την  Καθαρά Δευτέρα έχει την τιμητική του, ανεξάρτητα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος. Τα ταβερνάκια της Πειραϊκής και το Μικρολίμανο είναι προορισμοί για όλους τους  κατοίκους της  Αττικής και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό».