Πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις. 

Συναγερμός στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις.

Στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες στα social media διακρίνεται καπνός στο αεροδρόμιο, το οποίο αυτή τη στιγμή εκκενώνεται. Για πολλές απώλειες κάνει λόγο αστυνομική πηγή του Βελγίου, μιλώντας υπό καθεστώς στο ανωνυμίας δίκτυο ΝBC News.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 13, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για 25.

Αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εκρήξεις υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εκρήξεις υπάρχουν τραυματίες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη διπλή έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή μέσα, στο αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του. 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΚΡΗΞΗ

ALERT!Δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών - Υπάρχουν τραυματίες

 

Έκρηξη και στο Μετρό των Βρυξελλών κοντά στο κτήριο της Κομισιόν

 

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στις Βρυξέλλες καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βόμβα εξερράγη και στο μετρό των Βρυξελλών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε στάση κοντά στο κτήριο του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο κτήριο της Κομισιόν! 

Οι αρχές φοβούνται για συντονισμένη επίθεση τρομοκρατών. 

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες. 

Μετά την επίθεση στο μετρό, εκκενώνονται οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες.

 

Αναζητούν δύο υπόπτους για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα ξανά οι Βρυξέλλες μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Σε μια πρώτη αντίδραση τη φύλαξη των δρόμων των Βρυξελλών ανέλαβε ο στρατός ενώ έχει δοθεί οδηγία στους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο ανέβηκε στο υψηλότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", oι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο υπόπτων, ένας εκ των οποίων είναι ο συνεργός του Αμπντεσλάμ που είχε βοηθήσει στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στη Γαλλία. 

Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, το Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του. 

 

Κλειστά τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αεροδρόμια, μουσεία, πανεπιστήμια και Μ.Μ.Μ.

Με μπαράζ επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τουλάχιστον δύο σταθμούς του Μετρό, τρομοκράτες αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της Ε.Ε. .

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

 

Ακυρώνονται όλες οι συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Βέλγος Υπουργός Εσωτερικών έθεσε την χώρα στο ανώτατο επίπεδο επιφυλακής, στο επίπεδο 4.  

Στο ανώτατο επίπεδο "πορτοκαλί" ανεβαίνει το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σφραγιστεί ενώ έχει παραλύσει κάθε δραστηριότητα στην πόλη των Βρυξελλών, με κλειστά αεροδρόμια, μουσεία, πανεπιστήμια, αναστολή όλων των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σιδηροδρόμων καθώς και με κλειστές όλες τις υπηρεσίες. 

Commission

 

Κλείσιμο των γραφείων της Κομισιόν και οδηγίες στους εργαζόμενους 

Σε κλείσιμο των γραφείων της προχώρησε η Κομισιόν μετά τις εκρήξεις που έπληξαν τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα έδωσε οδηγία στους υπαλλήλους της που βρίσκονταν ήδη στο κτίριό της, να παραμείνουν εντός του και σε όσους δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στη δουλειά τους, να παραμείνουν στα σπίτια τους σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

 

Κλείνουν και τα μουσεία

Μετά το αεροδρόμιο και τους σταθμούς του μετρό, οι βελγικές Αρχές κλείνουν τα μουσεία και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς για λόγους ασφαλείας. Ουσιαστικά, κανένα μέσο μεταφοράς δεν λειτουργεί πλέον στη βελγική πρωτεύουσα.​