Παρατήρησαν όλοι τί συνέβη στο 37ο δευτερόλεπτο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η μπάλα "αναπαύονταν" στα δίχτυα των γηπεδούχων, μετά το έξοχο πλασέ του Ερνάνι, για να γίνει το 1-0 υπέρ του Θρύλου.

Εκτός του προφανούς, δηλαδή του γκολ και του ερυθρόλευκου προβαδίσματος, ο Πορτογάλος έγινε ο 19ος διαφορετικός σκόρερ των νταμπλούχων. Κι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα επιπλέον "παράσημο" από την αναμέτρηση, αφού οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν το προπέρσινο ρεκόρ τους.

*** Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Ερνάνι... το πιο γρήγορο "πιστόλι" (ΦΩΤΟ)

Όμως, τα παραπάνω δεν ήταν τα μοναδικά αξιοσημείωτα, του αγώνα. Στο 33ο δευτερόλεπτο υπήρξε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Κι αυτό το σημαντικό που συνέβη ήταν η ασσίστ του Κώστα Φορτούνη στον Ερνάνι. Αυτή ήταν η 10η ασσίστ του διεθνούς μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού. Μπήκε λοιπόν σ' ένα πολύ μικρό γκρουπ παικτών. Για την ακρίβεια ένα γκρουπ μόλις τριών παικτών του Θρύλου που κατάφεραν να έχουν διψήφιο αριθμό, τόσο στα γκολ, όσο και στις ασσίστ (double double). Το έκανε πέρυσι και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Το έχει καταφέρει στο παρελθόν και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Για τρεις χρονιές στη σειρά μάλιστα!

Με αφορμή αυτό το κατόρθωμα του Φορτούνη, σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά του κορυφαίου - με βάση και την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ - ποδοσφαιριστή ως τώρα στο εγχώριο Πρωτάθλημα. Θυμίζει, παράλληλα, και τα όσα έκανε πέρυσι ο "Τσόρι", αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο "Τζόλε". 

* Evaluation index είναι ο μέσος όρος των πόντων αξιολόγησης. Υπολογίζονται δηλαδή οι δράσεις ενός ποδοσφαιριστή την ώρα του αγώνα και διαιρούνται με τον χρόνο συμμετοχής του.

** Η αναζήτηση για τους "double double" άρχισε από τη σεζόν 1998 - 1999, όταν και μπήκαν για τα καλά στη ζώη μας τα στατιστικά με τη βοήθεια της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας του Πρωταθλήματος.