Αλυσιτελείς είναι οι εργασίες στο τραμ που ταλαιπωρούν τους Πειραιώτες και θυμίζουν σε όλη την τοπική κοινωνία το δημώδες ποίημα με το γεφύρι της Άρτας. Το έργο έπρεπε να  έχει τελειώσει και να έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια, με ευθύνη όμως της σημερινής κυβέρνησης καθυστέρησε αδικαιολόγητα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους του Πειραιά.

Όπως πρόσφατα είχε πει και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ 100,3 «αν ήμουν Δήμαρχος την περίοδο που σχεδιαζόταν η έλευση του Τραμ στον Πειραιά, θα έκανα ό,τι ήταν δυνατόν να μην γίνει το έργο αυτό στην πόλη» και συνέχισε τονίζοντας πως  «το έργο έχει καθυστερήσει 4 χρόνια, ο Πειραιάς έχει ταλαιπωρηθεί στον μέγιστο βαθμό και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης σε συνέντευξή του κ.κ. Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο κύριος Μώραλης όμως στάθηκε και στο θέμα των ευθυνών «υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν» ανέφερε και συνέχισε επισημαίνοντας πως «ο χρόνος κατασκευής έχει υπερδιπλασιαστεί, έχουν κλείσει επιχειρήσεις,  ταλαιπωρούνται κάτοικοι, το κυκλοφοριακό έχει επιβαρυνθεί στο μέγιστο βαθμό και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, ούτε η ανάδοχος εταιρεία, ούτε το αρμόδιο υπουργείο, ούτε η αρχαιολογία! Είτε το έργο μελετήθηκε λάθος είτε  εκτελέστηκε λάθος, αλλά κάποιος πρέπει να  έχει την ευθύνη επιτέλους σε αυτή τη χώρα και να την αναλαμβάνει», σημείωσε ο κ. Μώραλης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, πως η ανάδοχος εταιρεία επικαλείται για την καθυστέρηση την αρχαιολογία και το αντίστροφο, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Το peiraiasnews.gr επισκέφτηκε τα συνεργεία της εταιρείας στην Βασιλέως Γεωργίου που το μόνο που έκαναν όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν έφτιαχναν τα πλευρικά κολωνάκια και τα πλακάκια στα πεζοδρόμια με τους περαστικούς να τους κοιτάνε και να αναρωτιούνται πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα δώσει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο και το τραμ θα διασχίσει τον Πειραιά.

Δείτε τις φωτογραφίες: