Όπως είναι γνωστό, χθες 27/2/2019 δόθηκε στη δημοσιότητα η 2η Έκθεση Εποπτείας της Χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη σελ. 82 της συγκεκριμένης έκθεση και συγκεκριμένα στην 35η υποσημείωση υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία διαφέρει από αυτήν που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

« Regional and local elections to take place in two rounds on 19 and 26 May (the 2nd round taking place at the same date as the elections to the European Parliament). … ».

Δηλαδή « οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους στις 19 και 26 Μαΐου (ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται στην ίδια ημερομηνία με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). … »

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 6 του Κλεισθένη (Νόμος 4555/2018) προβλέπει ότι  ο Α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές, δηλαδή στις 26 Μαΐου, ενώ ο Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή στις 2 Ιουνίου, όπου χρειαστεί.

Μήπως οι “θεσμοί” ενημερώθηκαν για κάτι που οι Έλληνες ψηφοφόροι ακόμα αγνοούν ; Θα πρέπει σύντομα να απαντήσει η κυβέρνηση, καθώς σε λιγότερο από 3 μήνες θα έχουμε την διενέργεια των εκλογών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της Έκθεσης: