Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερο ανοίγει η αγκαλιά του Ολυμπιακού για τους πρόσφυγες. Ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της χώρας απλώνει καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά χέρι βοηθείας και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και δοκιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες.

Η αγκαλιά αγάπης του Ολυμπιακού και του Προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, άνοιξε γι' αυτή την άκρως ευαίσθητη, ειδικά αυτή την περίοδο, κοινωνική ομάδα, με τα ερυθρόλευκα βαν αλληλεγγύης να πηγαίνουν καθημερινά στο λιμάνι και να μοιράζουν φαγητό, είδη ρουχισμού και παιχνίδια.

Με εντολή του κ. Μαρινάκη οι κουζίνες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" άρχισαν από τις 4 Μαρτίου να μαγειρεύουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητό, που προσφέρεται στο λιμάνι του Πειραιά σ' αυτές τις χιλιάδες κόσμου κάθε φύλου και ηλικίας.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης επιβλέπουν ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο τιμ μάνατζερ του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κυριάκος Δουρέκας, και ο συντονιστής της διαδικασίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, Βασίλης Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει 50.000 γεύματα, 40.000 σκούφους και 7.000 αντιανεμικά, κάλτσες και άλλα είδη ρουχισμού.

Αντίστοιχος είναι και ο αριθμός παιχνιδιών που έχουν δοθεί στα παιδιά των προσφύγων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, στόχος είναι τα 500.000 γεύματα για το επόμενο διάστημα και τα 100.000 είδη ρουχισμού.