Η τρίτη νίκη ήταν και πιο γλυκιά. Ο Θρύλος επικράτησε του Παναθηναϊκού 63-60 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε την κούπα.

Φοβερή και τρομερή στο τέλος η Χαλιβέρα που σκόραρε εφτά σερί πόντους, ενώ κορυφαία του παρκέ για άλλη μία φορά ήταν η Τζόνσον με 15 πόντους και οχτώ ριμπάουντ. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη επί του Παναθηναϊκού φέτος και έρχονται… κι άλλες στους τελικούς του Πρωταθλήματος.

Τις γλέντησε ξανά και σήκωσε την πρώτη!

ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν φανερά επηρεασμένες από όσα είχαν λάβει χώρα το πρωί στην Λευκάδα. Κακή αμυντική λειτουργία, λάθη και χαμένα εύκολα καλάθια  έφεραν τον Παναθηναϊκό ελέω Ντέλβα στο 12-7. Οι Πειραιώτισσες ανέβασαν στροφές, βρήκαν σουτ από την περιφέρεια και με την Κριστόφερσον έφεραν στα ίσια το ματς.

Το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά είχε σκοπό να φθείρει την Ντέλβα και ως ένα σημείο το είχε καταφέρει. Πάντως οι πράσινες έκλεισαν τα ατού του Θρύλου, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει 20-13 υπέρ τους.

«Το θέλαμε πάρα πολύ, τώρα το πρωτάθλημα»

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ ΡΥΘΜΟ

Το κακό ήταν πως η εικόνα αυτή παρέμεινε και στην συνέχεια. Η ζώνη του Παναθηναϊκού εγκλώβισε τις ερυθρόλευκες που έψαχναν σκορ από την Τζόνσον στο… ζωγραφιστό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο να βρει σκορ εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που συνέχισε να τροφοδοτεί την Ντέλβα αλλά και την Κυριακοπούλου. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (31-21) με τον Ολυμπιακό να κάνει την ύστατη προσπάθεια στο τέλος του ημιχρόνου.

Τέσσερις καλές άμυνες στην σειρά και οι παίκτριες της Καπογιάννη μείωσαν σε 31-25 αλλά δεν  είχαν την δυνατότητα για το κάτι παραπάνω. Δύο βολές τις Καλέντζου έστειλαν τις δύο ομάδες στο 33-25 και τον Θρύλο να ψάχνει τον χαμένο του εαυτό μετά τα επεισόδια του πρωινού της Κυριακής στην Λευκάδα που  είχε επηρεάσει φανερά τις παίκτριες της Καπογιάννη.

MVP η Τζόνσον

ΤΣΙΤΩΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αφήνοντας πίσω τους το κακό πρώτο ημίχρονο, οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη μπήκαν στο παρκέ για να γυρίσουν την κατάσταση. Η κόουτς του Θρύλου έβαλε στην συνάρτηση και την Κοσμά και σιγά σιγά η διαφορά ροκανίστηκε. Πότε με σουτ από την περιφέρεια με τις Κοσμά και την Σταμάτη, πότε με σουτ κοντά στο καλάθι, η ομάδα του Πειραιά πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ με ένα επιμέρους 10-1 (33-34). 
Ο Ολυμπιακός συνέχισε ε τον ίδιο ρυθμό, η Χαλιβέρα πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο και η διαφορά έφτασε τους έξι πόντους.

Το δεκάλεπτο βρήκε τον Θρύλο μπροστά με 43-48 και τις ερυθρόλευκες να έχουν τον πρώτο λόγο για την κούπα.

«Άνοιξε λογαριασμό ο Ολυμπιακός»

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και στη συνέχεια. Ένα ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίχθηκε στο κλειστό της Λευκάδας, με την Ντέλβα του Παναθηναϊκού ( η κορυφαία μέχρι τότε του ματς) αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και το νερό έμπαινε στο… αυλάκι. Οι πράσινες ισοφάρισαν με την Κυριακοπούλου αλλά η Σταμάτη ήταν και πάλι εκεί με ένα τρίποντο (48-51).

Εκεί βγήκε μπροστά η Χαλιβέρα. Η γκαρντ του Θρύλου με εφτά σερί πόντους (τρίποντο, δίποντο και δύο βολές) κράτησε στο ματς την ομάδα της και την διαφορά στο 56-59. Το δίποντο της Χατζηνικολάου έδωσε αέρα πέντε πόντων και τελείωσε την υπόθεση τίτλο για τον Ολυμπιακό! Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Πειραιά στέφθηκε κυπελλούχος και τώρα σκοπός της το Πρωτάθλημα!

ΠΑΝΤΟΥ θα ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! (pics+vds)

Τα δεκάλεπτα

20-15, 33-25, 43-48, 60-63.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Αλμπάνεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελα 3, Λύμουρα 11, Πατεράκη, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 18 (4).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβέρα 10 (2), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1).