Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκμάθησης των βασικών εννοιών προγραμματισμού, αλλά και των αρχών του κώδικα στο πλαίσιο του CODE WEEK EU διοργανώνουν δωρεάν ο Δήμος Κορυδαλλού και το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρηστικό και χρήσιμο σεμινάριο πληροφορικής (DIGITAL CODING) για μαθητές του Δήμου της περιοχής. 

Ειδικότερα ο Δήμος Κορυδαλλού και το ΔΗ.Κ.ΕΠΙ – Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων, σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και με την υποστήριξη και συμβολή της  Google διοργανώνουν σεμινάριο πληροφορικής  (DIGITAL CODING) για μαθητές του Δήμου Κορυδαλλού. 

To Digital Coding – Girls Coding II, αποσκοπεί στην εκμάθηση βασικών αρχών κώδικα στα πλαίσια τουCODE WEEK EU και αποτελεί την συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος Girl Coding που υλοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι με την θεσμική υποστήριξη του ΕΙΤ-European Institute for Innovation and Technology.

Στόχος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να φέρει τις συμμετέχουσες μαθήτριες πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν βασικές έννοιες προγραμματισμού όπως οι επαναλήψεις, οι υποθέσεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο τέλος του κύκλου θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν την δική τους εφαρμογή για κινητό. 

Να σημειώσουμε ότι οι στοιχειώδης δεξιότητες προγραμματισμού θα απαιτούνται πλέον σε κάθε τομέα του παραγωγικού ιστού, όπως τράπεζες, ιατρική, εκπαίδευση, θα έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση βασικές γνώσεις κώδικα και προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός θα αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα, όπως αυτή της ανάγνωσης και της γραφής, διότι μέσω αυτού αναπτύσσονται ικανότητες όπως η κριτική σκέψη, η λογική και η επίλυση προβλημάτων. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.kean.gr ή www.girlscoding.eu.

Τηλέφωνα πληροφοριών: 2104956717 και 6932434131.