Μετά την άνετη επικράτηση σε βάρος του Π.Α.Ο.Κ. (85-48) στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδας στο Μπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στην Λευκάδα,

*** Διαβάστε αναλυτικά τί έγινε στην αναμέτρηση εδώ: Με σούπερ μπάσκετ στον τελικό!

ο Θρύλος είναι έτοιμος για την διεκδίκηση του τίτλου στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 15:00 (ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports7) και στόχος των ερυθρόλευκων είναι η κατάκτηση του 1ου Κυπέλλου στην ιστορία του τμήματος μετά την επανίδρυσή του. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον μεγάλο τελικό ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Λευκάδας.

Στόχος του Θρύλου είναι η κατάκτηση του 1ου Κυπέλλου στο Μπάσκετ Γυναικών και σε περίπτωση επικράτησης κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα προστεθεί στη φετινή… συγκομιδή τίτλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. η τέταρτη κούπα στα ομαδικά αθλήματα. Έχουν προηγηθεί η κατάκτηση του Σούπερ Καπ από την ομάδα πόλο Γυναικών, του League Cup "Νίκος Σαμαράς" από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών στην Σύρο, και του Κυπέλλου από την ομάδα βόλλεϋ Γυναικών στην Χίο.

 

Παντελάκης: "Το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση στον τελικό"

Ο β΄ προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης ενόψει του τελικού της Κυριακής δήλωσε τα εξής: "Το πρώτο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. το αντιμετωπίσαμε σαν τελικό. Βρεθήκαμε σε καλή μέρα αλλά ήταν και θέμα θέλησης των κοριτσιών και του εγωισμού που έδειξαν μέσα στο παιχνίδι. Την Κυριακή είναι ένα διαφορετικό ματς. Έχουμε προετοιμαστεί και για αυτό. Αν δείξουν τα κορίτσια το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση θεωρώ ότι θα κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή χρονιά. Εμείς σαν προπονητές περιμένουμε από τα κορίτσια να βγάλουν τα κομμάτια της επιθετικής και αμυντικής τακτικής που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις καθημερινά. Αλλά εκτός από αυτό να δούμε τη θέληση των κοριτσιών μέσα στο γήπεδο για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Σίγουρα οι δυο νίκες μας έχουν βοηθήσει να έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αλλά ο αντίπαλός μας έχει πλέον καινούργιο προπονητή, άλλη προσέγγιση παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε".

 

Γκοτζή: "Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα"

Η Νατάσα Γκοτζή ανέφερε με τη σειρά της: "Ετοιμαζόμαστε πολύ καιρό για αυτό το θεσμό. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος στόχος της ομάδας, χρονικά. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Σίγουρα ένας τελικός είναι πάντα τελικός ανάμεσα σε δυο μεγάλους αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα κλασικό ντέρμπι και θα τα δώσουμε όλα προκειμένου ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του τμήματος"