Oικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και γνωστοί θα αποχαιρετίσουν σήμερα το μεσημέρι τον 24χρονο εύζωνα Σπύρο Θωμά, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης στη μονάδα του, καθώς υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία και τον αθλητικό κόσμο, καθώς ο άτυχος νεαρός ήταν αθλητής μπάσκετ από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως στον Προμηθέα και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η. Ο Σπύρος Θωμάς ήταν επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ της Πάτρας.

Ο πατέρας του, Χρήστος, είναι Περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής της Πάτρας, ενώ η μητέρα του δούλευε στην Αγροτική Τράπεζα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 3.00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του, και αν και άμεσα μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, ώρα 13:00-14:00 είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως είχε κάνει και το ίδιο βράδυ, ώρα 19:00-20:00.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν.

Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε. Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.