Εύκολη νίκη με 74-59 επί της Ζαλγκίρις πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έπαιξε όσο χρειάστηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρώτη από τις τέσσερις νίκες που χρειάζονται για να προκριθούν και το μυαλό όλων είναι ήδη στο επόμενο παιχνίδι, αυτό με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ την επόμενη Παρασκευή. Ο Θρύλος έδειξε ότι είναι εδώ και όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πως είναι στο χέρι τους να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Πρίντεζης με 17 πόντους, ο Παπανικολάου με 11 και ο Σπανούλης με 8 πόντους και 6 ασίστ ήταν οι καλύτεροι για τον Ολυμπιακό, με τον Χάκετ να ακολουθεί με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ, αλλά και φοβερή ενέργεια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο τα χάλασε. Αποτέλεσμα αυτής της χαλάρωσης, ήταν το 14-8 να γίνει 14-15, με ένα 0-7 σερί, για το πρώτο προβάδισμα της Ζαλγκίρις στο παιχνίδι. Ο Πρίντεζης ξεκίνησε δυνατά, βάζοντας τους πρώτους πέντε πόντους του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο β’ δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του. Αν και η Ζαλγκίρις του έβαλε δύσκολα με τη ζώνη που έπαιξε, ο Θρύλος έβρισκε τρόπους να τη διασπάσει. Ο Χάκετ έκανε τη διαφορά στην αρχή, βάζοντας πέντε συνεχόμενους πόντους και παίζοντας καταπληκτικές άμυνες, ενώ λύσεις έδωσαν και οι Στρόμπερι, Παπανικολάου. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καταπληκτικός, μιας και σημείωσε και τους 9 πόντους σε αυτή την περίοδο, έχοντας 2/2 βολές, 2/2 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως η Ζαλγκίρις σημείωσε τους 17 από τους 30 πόντους του πρώτου 20λέπτου με βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι. Με σούπερ άμυνα (δέχτηκε 11 πόντους), βρήκε ρυθμό στην επίθεση και στην ουσία τελείωσε το παιχνίδι. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους (56-37, μετά από βολή του Μιλουτίνοφ).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +21 (62-41 με προσπάθεια του Χάκετ), αλλά ο Ολυμπιακός δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με την ίδια ένταση. Άλλωστε, το ζητούμενο δεν ήταν να καλύψει το -20 του πρώτου αγώνα για λόγους γοήτρου, αλλά να φτάσει σε αυτή την τόσο σημαντική νίκη ώστε να πάει με καλύτερη ψυχολογία στους επόμενους τρεις «τελικούς». Για την ακρίβεια, στον επόμενο με την Ρεάλ Μαδρίτης. Το 74-59 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα και να την πιστεύει.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 39-30, 58-41, 74-59