Διεθνώς ρεζίλι έγινε η Ελλάδα λόγω της απόφασης του Κοντονή να καταργήσει το θεσμό του Κυπέλλου. Η καταγγελία της ΕΠΟ συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, όπου ο νέος πρόεδρός της Τζιάνι Ινφαντίνο προανήγγειλε και τις μεταρρυθμίσεις, και ταυτόχρονα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ασχολήθηκε με το ελληνικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποστείλει κοινή επιστολή με την UEFA, ζητώντας την επανέναρξη της διοργάνωσης.

Το τελεσίγραφο θα λήγει σε δυο εβδομάδες και σε διαφορετική περίπτωση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό. Οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν πρόκειται να μπουν σε διάλογο με τον Κοντονή, ο οποίος είναι υφυπουργός αλλά θέλει στο ποδόσφαιρο να έχει αρμοδιότητες… Καίσαρα, παρεμβαίνοντας συνεχώς στο αυτοδιοίκητο και λαμβάνοντας, όλως τυχαίως, αποφάσεις που είναι στη… γραμμή των δήθεν εξυγιαντών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δείχνει ανίκανος να χειριστεί κρίσιμα θέματα, αφού δεν ασχολήθηκε με το πώς θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων της Τούμπας ή με το ότι επεισόδια γίνονται μόνο σε Τούμπα και Λεωφόρο, αλλά πήρε μια απόφαση στη λογική… πονάει δόντι, κόβει κεφάλι που όμοια της είχε πάρει μόνο ο Ασλανίδης της Χούντας.