Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης,  παρευρέθηκε χθες στην ετήσια μεγάλη γιορτή των  Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Περισσότερα από 1.500 άτομα διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον μουσικό  της Κρήτης κ. Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημά του, καθώς και την κα Σταυρούλα Μέντη που έπαιξε βιολί και τραγούδησε  νησιώτικα τραγούδια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την ετήσια εκδήλωση των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κάθε χρονιά από εδώ και στο εξής,  θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πόλη, καθώς - όπως είπε - ο Πειραιάς έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες άρχισε πλέον να αξιοποιεί.

Όσον αφορά τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε ότι αισθάνεται όμορφα καθώς έχει αναπτυχθεί με τα μέλη όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση σεβασμού, αλληλοεκτίμησης και φιλίας.  Σημείωσε, ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά από τον επί 8 χρόνια Δήμαρχο και σημερινό συνεργάτη του, Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη κα Λίτσα Πετράκου, τις Προϊσταμένες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και όλους όσοι εργάζονται καθημερινά για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη. 

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι «πάντα είχαμε, έχουμε και θα έχουμε δίπλα μας και τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έρχεται πάντα να καλύψει αδυναμίες ή ελλείψεις που δεν μπορεί να καλύψει εύκολα η Δημοτική Αρχή.  Είναι συμπαραστάτης στο σύνολο του έργου  και θα είναι και τα επόμενα χρόνια». 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά είναι από τα καλύτερα της χώρας.  Η δουλειά – πρόσθεσε - που έγινε όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται. Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης ανέφερε τα μαθήματα υπολογιστών στα μέλη που παραδίδει αφιλοκερδώς ο σύμβουλός του  κ. Βασίλης Καραγιάννης, τα μαθήματα για τη χρήση tablet σε συνεργασία με την 50+ΕΛΛΑΣ και την Cosmote, τα μαθήματα χορού, τις εκδρομές,  τα προγράμματα γυμναστικής,  τη μεγάλη ετήσια εκδρομή στο ράντζο στο Σοφικό Κορινθίας, τη μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες.  Όμως, όπως είπε, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και επιπλέον δράσεις  που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «από την ίδια θέση θα τα πούμε και του χρόνου εδώ.  Αυτό θα το επιλέξουν οι πολίτες του Πειραιά, αλλά έχω βαθιά πεποίθηση ότι το έργο που έχει γίνει εκτιμάται από την πλειοψηφία της πόλης».

Ανέφερε επίσης, ότι η τρίτη ηλικία έχει πολλές φορές, μεγαλύτερο κέφι, χαρά και διάθεση από ότι τα νεαρά παιδιά. Δήλωσε τον σεβασμό του σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, συμπληρώνοντας  ότι πρέπει να υπάρχει ανταπόδοση σε αυτούς, γιατί δούλεψαν σκληρά πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους, να φτάσουν τη χώρα σε ένα επίπεδο που η μετέπειτα γενιά, δυστυχώς μέχρι τώρα, δεν έχει δείξει την ίδια θέληση και γνώση για να  πάει  τα πράγματα ακόμα παραπέρα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι  τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει αυτό και  η χώρα θα βαδίσει σε καλύτερους δρόμους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης να συνεχίσουν να πιέζουν  και να διεκδικούν με καλή διάθεση και καλή πρόθεση,  γιατί με αυτό τον τρόπο βελτιώνει τη δουλειά της και η Δημοτική Αρχή. 

Εξήρε το έργο και την προσφορά του κ. Χρήστου Αγραπίδη, ο οποίος επί 8 χρόνια ήταν Δήμαρχος και στάθηκε  κοντά του να βοηθήσει με την μεγάλη του εμπειρία. Όπως δήλωσε, τον σέβεται απεριόριστα. Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία σε όλους, με χαμόγελο, με πίστη και ελπίδα. «Αυτό είναι το μήνυμα το δικό μου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της θητείας τον Σεπτέμβρη του 2014, όπου τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στη χώρα, ήταν πολλά και οξυμένα. Τότε υπήρχε, όπως είπε, «ένας και μοναδικός σκοπός: να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, να ομορφύνουμε όσο μπορούμε τη ζωή σας και να σας κάνουμε να είστε πάντα γελαστοί, χαρούμενοι με καλή διάθεση και ηρεμία».

Η δουλειά που κάνουμε - όπως είπε - στον κοινωνικό τομέα και κυρίως στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης  κρίνεται καθημερινά. Ο κ. Αγραπίδης εκτίμησε  ότι σε αυτόν τον τομέα γίνεται πολύ καλή δουλειά, ότι η Δημοτική Αρχή τα κατάφερε και βελτιώνεται συνεχώς. «Πρέπει να δίνεις αγάπη σε αυτούς που σε έμαθαν να αγαπάς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Απαντώντας  στο ερώτημα πώς τα κατάφεραν σε έναν τέτοιο τομέα, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της ακολουθεί ένα κατηφορικό μονοπάτι,  τόνισε ότι ο Δήμαρχος  κ. Γιάννης Μώραλης,  προσπαθεί και αγωνίζεται και δίπλα του, δίπλα στον Δήμο, όπως και δίπλα στους Πειραιώτες είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, που εξελέγη με τον συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κάνει πράγματα όχι μονάχα για τον Πειραιά, αλλά και για όλη τη χώρα. Όσες φορές - υπογράμμισε ο κ. Αγραπίδης  - ζήτησε οτιδήποτε για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο, ανταποκρίθηκε αμέσως.  «Ό,τι και να έχω πει στον Δήμαρχο παίρνω θετική απάντηση», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές και τόνισε  ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  παρόλο που όλοι γνωρίζουν σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει.  Όπως υπογράμμισε, στον Δήμο Πειραιά υπάρχει Δήμαρχος, o Γιάννης Μώραλης, ο οποίος  έχει τιμήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει εκθέσει  κανέναν,  συνεργάζεται με όλους τους φορείς, αγαπά την πόλη του Πειραιά και δεν έχει εμπλακεί σε κομματικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις. Τελειώνοντας, ο  κ. Αγραπίδης ζήτησε ξανά από όλους τη στήριξη του Δημάρχου στις εκλογές και κατέληξε λέγοντας: «έξω οι πειραματισμοί, έξω τα κόμματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι ενωμένοι για να πάει ο Πειραιάς ψηλά και μπροστά».

Στην ετήσια γιορτή των  Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης  Καρύδης, το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σπύρος Σπυρίδων. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.:  Γιάννης Μελάς, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χαραλαμπία Ζηλάκου,  η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης  Ταταρόπουλος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: της Α΄, κ. Νικήτας Γκόλφης, της Γ΄, κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, της Ε΄ κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας και πολλοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι.