Την απάντηση στο μεγάλο θέμα των ημερών για το χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωλίγκας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser» και την εκπομπή «El Larguero».

Εκεί αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μια ομάδας να αγωνίζεται στη διοργάνωση, χωρίς να μετέχει στο εθνικό της πρωτάθλημα. Με αφορμή τα όσα ακούγονται από την πλευρά της Ρεάλ που σκέφτεται να αποχωρήσει από την λίγκα ACB, αλλά περιγράφοντας ξεκάθαρα κι αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός με την κατάσταση στην Ελλάδα!

Με τον Τζόρντι Μπερτομέου να αναφέρει «Δεν είναι ότι η Ευρωλίγκα ενδιαφέρεται ή όχι για το που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Ευρωλίγκα βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Με ανησυχεί λίγο, ένας σύλλογος μετά από μια αμφιλεγόμενη διαιτησία, να αφήσει την διοργάνωση, δεδομένου ότι έχουμε μια άλλη λειτουργία. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους. Αλλά η Ευρωλίγκα είναι μια εταιρεία, όχι μια ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι διαφορετικός, είναι επιχειρηματικός».