Το πράσινο φως δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωση ονομάτων στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα ανακοινώσει 15 ονόματα τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την εκλογή τους σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές.

∆εδοµένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου, ενώ απροσδιόριστο παραµένει το αν τελικώς θα εισέλθει στο ίδιο κάδρο και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν∆, Σοφία Ζαχαράκη.

Στις περιπτώσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, συµπεριλαµβάνονται, επίσης, ο οικονοµολόγος -ειδικός σε φορολογικά ζητήµατα- ∆ηµήτρης Τσαγκάρης, ο δήµαρχος Σάµου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής του Εµπορικού Επιµελητηρίου ∆ράµας, Στέφανος Γεωργιάδης, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεµλής και Νίκος Γιαννής, ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μελάς και ο προερχόµενος από την ΟΝΝΕ∆, Βαγγέλης Καλαµπόκης.

Στα ονόματα που επίσης έχουν ακουστεί, είναι οι πρώην ποταμικοί Παύλος Ελευθεριάδης και ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς - που είναι και οι μοναδικοί που έχουν ξανακατέβει σε εκλογές και εξυπηρετούν το αφήγημα της νεοδημοκρατικής διεύρυνσης, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος.

Ακούγεται επίσης η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και ο Γιάννης Παϊδάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα τεθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στη λίστα θα βρεθούν και όλοι οι νυν ευρωβουλευτές (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης).

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, όπως έχει γίνει γνωστό, θα κατέλθει υποψήφια στις εθνικές εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης.