Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να νικήσει την Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο και να κατακτήσει την 18η συνεχόμενη νίκη του στην Α1 ανδρών. Ο Ν.Ο.Β. μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να αιφνιδιάσει του ερυθρόλευκους, αφού με δυο γκολ του Χρυσοσπάθη κατάφερε να προηγηθεί με 1-2 (ο Κολόμβος το γκολ του Θρύλου) στο 4:42 του πρώτου οκταλέπτου.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, καταφέρνοντας να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενος με 5-2. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί αφού προηγήθηκαν μέχρι και με 5 γκολ διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο με σκορ 9-4. 

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Βλάχος άλλαξε τον τερματοφύλακα του, περνώντας τον Γαλανόπουλο στην θέση του εξαιρετικού Πάβιτς, δίνοντας έτσι στον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ αρκετό χρόνο συμμετοχής και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του, μιας και στις 2 από τις 3 φορές που χρειάστηκε να επέμβει, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο ήταν για… σεμινάριο, κάτι που έβαλε δύσκολα στους παίκτες της Βουλιαγμένης, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκοράρουν μόνο μια φορά έναντι τεσσάρων των ερυθρόλευκων, που έκλεισαν τον αγώνα με 13-5.

Τα οκτάλεπτα

5-2, 4-2, 2-1, 2-0

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Θ. Βλάχος): Κολόμβος 3, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 2, Γούνας 2, Δερβίσης 1.

Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ. Λούδης): Χρυσοσπάθης 2, Βουλγαράκης 2, Καπότσης 1.

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε μετά τον αγώνα:
"Θεωρητικά αυτός ο αγώνας είναι ο πιο δύσκολος για εμάς στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η Βουλιαγμένη έδειξε οτι ήταν μαχητική, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να προηγηθεί στο πρώτο οκτάλεπτο. Εμείς όμως είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε πιο βαθύ ρόστερ και είμαστε Ολυμπιακός, θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Αυτό κάναμε και σήμερα, το σκορ άνοιξε στο δεύτερο οκτάλεπτο και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς για την συνέχεια του αγώνα".


Ο προπονητής το Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο osfp.gr με τη σειρά του:
"Θέλαμε πολύ αυτή την νίκη και καταφέραμε να την κατακτήσουμε, απο την αρχή ήμασταν το φαβορί, αλλά δεν αφήσαμε την Βουλιαγμένη να μας απειλήσει ιδιαίτερα και σε όλο τον αγώνα ελέγχαμε το ρυθμό του παιχνιδιού και το σκορ. Αυτή είναι μια νίκη απέναντι σε εναν αντίπαλο που πιθανότατα θα είναι απέναντι μας στον τελικό του Κυπέλλου ή του Πρωταθλήματος, οπότε σίγουρα παίζει και ψυχολογικό ρόλο. Σήμερα ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές μου για να διατηρούνται όλοι σε αγωνιστικό ρυθμό".