Τα τελικά αποτελέσματα περιμένουν τα κόμματα που δίνουν τη μάχη είτε για την τρίτη θέση, είτε για να μπουν στη Βουλή, καθώς οι αντιδράσεις στα πρώτα ευρήματα του exit poll είναι… επιφυλακτικές, αν και το τοπίο για το πρώτο κόμμα έχει διαμορφωθεί.

«Οι πολίτες έδωσαν μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα ότι υπάρχει ανάγκη για ευρύτατες συναινέσεις» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll.Παράλληλα σημειώνεται  πως μπορεί να στηρίξουν μία κυβέρνηση , κοινοβουλευτικά όμως , χωρίς να μπουν δικά τους στελέχη στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα παγωμάρα επικρατεί στο Ποτάμι καθώς ο στόχος του 10% που είχε θέσει προεκλογικά ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, θεωρείται πολύ μακρινός πιά, αφού όπως όλα δείχνουν ότι το Ποτάμι δεν θα φτάσει ούτε στα ποσοστά που είχε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΚΚΕ, καθώς διεκδικεί την τρίτη θέση, αφού η διαφορά του με την Χρυσή Αυγή είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Την ίδια αίσθηση έχουν και οι ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι μπαίνουν στη Βουλή, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ΛΑΕ, με το κόμμα να παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή.