Με «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου, που είχαν δυσαρεστηθεί από τις επιλογές της Φώφης Γεννηµατά, και στελέχη της νεότερης γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε ο Αλέξης Τσίπρας το κυβερνητικό του σχήµα. Ηταν ένας ανασχηµατισµός πολύ περιορισµένος σε σχέση µε το κλίµα που είχαν δηµιουργήσει το προηγούµενο διάστηµα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία µιλούσαν για ευρείες αλλαγές και γενναίο άνοιγµα στην Κεντροαριστερά.

Τελικά, ήταν ένας ανασχηµατισµός µε προφανή στόχο να διεµβολίσει ακόµα περισσότερο το Κίνηµα Αλλαγής και να τονώσει την προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας να περιορίσει τον ρόλο της Φώφης Γεννηµατά. Γι’ αυτό και ο τόνος δίνεται από την τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη στη θέση του υφυπουργού Υποδοµών και Μεταφορών και του Αγγελου Τόλκα ως υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. ∆ύο προσώπων που το βιογραφικό τους γράφει «επάγγελµα ΠΑΣΟΚ», καθώς από τα φοιτητικά τους χρόνια βρέθηκαν σε επιτελικές θέσεις στο κόµµα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές δεν έβγαλαν ειδήσεις, γι’ αυτό και έχουν χαρακτήρα «µπαλώµατος» των κενών θέσεων που είχαν δηµιουργηθεί αφενός από τις αποχωρήσεις στελεχών των ΑΝ.ΕΛ., αφετέρου από τις υποψηφιότητες κυβερνητικών στελεχών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η πραγµατικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να µη διαταράξει τις λεπτές κυβερνητικές ισορροπίες λίγους µήνες πριν από τις εκλογές. ∆εν άκουσε, δηλαδή, συνεργάτες του που του εισηγούνταν σαρωτικό ανασχηµατισµό, µε επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, συµµετοχή ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, αλλά και µεγάλα ανοίγµατα στην Κεντροαριστερά και ιδίως µε τα πρόσωπα που στήριξαν το κυβερνών κόµµα στο θέµα της Συµφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας