Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τίμησε χθες η οργάνωση ΑΧΕΠΑ Πειραιά (CHAPTER Θεμιστοκλής), στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του Δημάρχου,  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Παντελής Μαραβέλιας, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα από μέλη της ΑΧΕΠΑ Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ θερμά την Αντιδήμαρχο κα Χαρβαλάκου, η οποία μάς τιμά με την παρουσία της και  εκπροσωπεί  τον Δήμαρχο  του Πειραιά κ. Μώραλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να τιμήσει  τον Δήμαρχο για δύο λόγους. Πρώτον  για το έργο του και δεύτερον για τη συνεισφορά του στο κομμάτι της ανάπτυξης της  ΑΧΕΠΑΟ κύριος Μώραλης έχει επιδείξει ένα σημαντικό έργο στον Πειραιά.  Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι μπροστά μας και ο κόσμος θα τον τιμήσει ξανά, διότι το έργο του για τον Πειραιά είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.»

Επίσης, ο κ. Μαραβέλιας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα θέματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε  με τον κ. Μώραλη. Συζητήσαμε -είπε ο Πρόεδρος- για την παραχώρηση ενός κτηρίου για την ΑΧΕΠΑ και παράλληλα κάνουμε το έργο χρονιάς, το μνημείο του Έλληνα μετανάστη στον Πειραιά, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2021.

Θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τον Ιούλιο του 2021, διότι η ΑΧΕΠΑ συμπληρώνει τότε 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθήνα Χαρβαλάκου - Γλυκά, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Δημάρχου για  την τιμητική βράβευση. Πρόσφατα, σημείωσε η κα Χαρβαλάκου,  υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου και του εκπροσώπου της ΑΧΕΠΑ, η οποία σηματοδότησε την έναρξη μιας περαιτέρω συνεργασίας. 

«Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε όλοι για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των συμφωνηθέντων  και για ακόμη περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.  Τα καλύτερα έρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος και επεσήμανε ότι είναι πολύ γνωστό το κοινωνικό έργο της ΑΧΕΠΑ και η Δημοτική Αρχή με μεγάλη χαρά, επιδιώκει τέτοιου είδους συνέργειες, με φορείς που έχουν τέτοια διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο της ΑΧΕΠΑ.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και  καλή επιτυχία,  συνεχάρη τα μέλη της  ΑΧΕΠΑ  για τους αγώνες που δίνουν τις δύσκολες αυτές στιγμές  που περνάει η πατρίδα μας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με γνωστές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.