Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος Θεόδωρος και ο Εντιμολ. Άρχων Πρωτέκδικος Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας.

Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3, όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος. Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.