Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πλημμύρισε σήμερα από παιδιά της Δ' Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής "Ζαν Ντ’ Αρκ", συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς με επικεφαλής τη Διευθύντρια, Χρύσα Παπαντωνίου.
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δαβάκης, και ο Γραμματέας, Νίκος Αγγελόπουλος, ενημέρωσαν τους αυριανούς πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τις βασικές αρμοδιότητες του Δήμου, τα κυριότερα προβλήματα της πόλης, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Στη συνέχεια οι μαθητές με πολύ εύστοχες ερωτήσεις στον Πρόεδρο, ενημερώθηκαν για τους χώρους άθλησης της πόλης, για τον πολιτισμό και πολλά άλλα θέματα που τους έκαναν εντύπωση.
 
Η επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών και η συζήτηση που έγινε εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος για το παρελθόν και το παρόν της πόλης του Πειραιά.     
 
 
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,Γιώργος Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είναι τιμή και χαρά που ήρθε το αρχαιότερο ιδιωτικό σχολείο του Πειραιά στο Δημαρχείο. Προσπαθήσαμε με τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελόπουλο να διασαφηνίσουμε και να διευκρινίσουμε στα παιδιά τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά. Δεχτήκαμε αρκετές ερωτήσεις και δώσαμε απαντήσεις σχετικές με την πορεία  και  τα προβλήματα του Δήμου. Νομίζω ότι ήταν μια πρωτότυπη επίσκεψη και πολύ χρήσιμη και για μας και για τα παιδιά".
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε: "Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τους μαθητές της τετάρτης τάξης του Δημοτικού σχολείου της ιδιωτικής Ελληνογαλλικής Σχολής "Jeanne D' arc" με σκοπό να τους ενημερώσουμε για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δήμου Πειραιά. Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουν οι μαθητές των σχολείων μας την ιστορία του Δήμου και της πόλης μας"
 
Η δασκάλα, Νατάσα Καμολίνου, δήλωσε:
"Η Δ΄ Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής "Ζαν Ντ΄Αρκ" και οι εκπαιδευτικοί Νατάσα Καμολίνου, Δέσποινα Μιγαδάκη, Γιάννης Αποστολάκης και Τέτα Κόλια ασχολούμαστε - στο πλαίσιο της «ευέλικτης ζώνης» - με την πόλη του Πειραιά: από το παρελθόν στο παρόν. Σήμερα λοιπόν ξεκινήσαμε έναν περίπατο στους δρόμους του Πειραιά, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο, το Δημαρχείο  και τη Δημοτική Πινακοθήκη για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τους δρόμους, τα κτίρια και την πόλη που μεγάλωσαν. Στις 30 Μαρτίου παρουσιάζουμε τη γιορτή μας με τίτλο: "Ο Πειραιάς εντός μου", που είναι ένα αφιέρωμα στην πόλη του Πειραιά. Η σημερινή εμπειρία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά γιατί είδαν από κοντά την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έκαναν ερωτήσεις στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και νομίζω τους χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήταν μια φανταστική εμπειρία".