Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Πετοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βράβευσε τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Εθνικού, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κορασίδων την περυσινή χρονιά.

Επίσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου,  παρέλαβε βραβείο για την προσφορά του  Ο.Π.Α.Ν. στη νεολαία του Πειραιά,  από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Βόλεϊ του Συλλόγου κ. Σπύρο Κουτούβαλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους. Τόνισε ότι αισθάνεται άσχημα ως Δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι θα ίσχυε το ίδιο και για τον εκάστοτε Δήμαρχο, όταν ακούει τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής να ευχαριστεί τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, για την παραχώρηση του γηπέδου στο Μοσχάτο ή όταν ακούει αντίστοιχα τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, να ευχαριστεί τον Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση και δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχουν αθλητικοί χώροι, προκειμένου να αγωνίζονται στην πόλη σύλλογοι με τόσο μεγάλες επιτυχίες όπως ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός κ.α. «Είναι μια παθογένεια δεκαετιών και οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με τον αθλητισμό το γνωρίζουν καλά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

«Με την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια: να  ανακαινίσουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους στην πόλη και να αναζητήσουμε λύσεις για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Πειραιάς έχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι τόσο λόγω του κόστους που απαιτείται για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, αλλά  για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στην πόλη ελεύθερα οικόπεδα και χώροι για να δημιουργηθούν. Παράλληλα, η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει στον Δήμο να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις χώρων», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε πως προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα νέο κλειστό γυμναστήριο τα επόμενα 2 χρόνια στον Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος», επισημαίνοντας πως υπάρχει συνεννόηση γι΄ αυτό με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να ενταχθεί ο Δήμος στο εν λόγω πρόγραμμα, με μελέτη του Δήμου.

Για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στον Πειραιά, τόνισε: «Επειδή ακούγονται ανακρίβειες, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Καμιά δημοτική αρχή και προφανώς ούτε κι εγώ επειδή προέρχομαι από τον Ολυμπιακό και είναι η ομάδα που αγαπώ, σημαίνει ότι θα λειτουργήσω υπέρ του Ολυμπιακού και εις βάρος οποιουδήποτε άλλου σωματείου. Το κολυμβητήριο θα είναι για όλους τους Πειραιώτες.  Αυτά που ακούγονται είναι ανοησίες. Το δικό μου σκεπτικό κινείται στην κατεύθυνση που σας ανέφερα, δηλαδή ένα κολυμβητήριο ανοικτό για όλους τους Πειραιώτες. Με αυτή τη λογική σκεπτόμαστε και οργανώνουμε το αθλητικό μέλλον του Πειραιά».

Αναφορικά με το αίτημα του Εθνικού για νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε :  «Μπορεί να οραματιζόμαστε ή να θέλουμε  γήπεδο στην Καστέλα, στη Φρεαττύδα ή μέσα στο κέντρο του Πειραιά. Εγώ  προσπάθησα να δώσω στον Εθνικό μια λύση οραματική, εφικτή και υλοποιήσιμη. Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη δυνατή για τον Εθνικό,  είναι  όμως η μόνη που βλέπω να υλοποιείται τα επόμενα χρόνια και στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, συνεχάρη την ομάδα βόλεϊ  του Εθνικού και ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε όλα του τα  τμήματα.