Από το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος ξεκίνησε η αποδυνάμωση των αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής του μεγάλου λιμανιού.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά σε ανακοίνωση της καλείται άμεσα σε συνέντευξη ένας Υπαστυνόμος από το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για να ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ), χωρίς κανένας να ελέγξει την υπάρχουσα κατάσταση της εν λόγω Υπηρεσίας και να ενδιαφερθεί για τις συνέπειες της περαιτέρω αποδυνάμωσης, τόσο στην τοπική κοινωνία του Περάματος, όσο και στις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

 Η ΕΑΥΠ στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ζητάει από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να αφουγκραστεί τις αγωνίες των αστυνομικών για την κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας και να αποδεχτεί τα επιχειρήματά τους, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 008 από 09-02-2019 εγγράφου μας, κάνουμε γνωστό στους παραλήπτες του παρόντος εγγράφου, αλλά κυρίως στην τοπική κοινωνία του ευρύτερου Πειραιά, ότι ξεκίνησε η περαιτέρω αποδυνάμωση των αστυνομικών Υπηρεσιών και συνεπώς η απεμπλοκή δυνάμεων από την πραγματική αστυνόμευση. Η προαναφερόμενη αποδυνάμωση άρχισε από την περιοχή του Δήμου Περάματος, η οποία - όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε - είναι ιδιαίτερη, με συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές (εκτός των συνηθισμένων όπως ληστείες, κλοπές κ.λπ.) και με αναφορές σε περιστατικά φασιστικής και ρατσιστικής βίας!!

Καλείται λοιπόν άμεσα σε συνέντευξη ένας Υπαστυνόμος από το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για να ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ), χωρίς κανένας να ελέγξει την υπάρχουσα κατάσταση της εν λόγω Υπηρεσίας και να ενδιαφερθεί για τις συνέπειες της περαιτέρω αποδυνάμωσης, τόσο στην τοπική κοινωνία του Περάματος, όσο και στις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού!!

Γνωρίζουμε σε όλους ότι το Τ.Α. Περάματος είναι ήδη μια αποδυναμωμένη Υπηρεσία, αφού η οργανική της δύναμη είναι 16 Αστυνομικοί και υπάρχουσα μόλις 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, του γραφείου ταυτοτήτων, του αξιωματικού υπηρεσίας και των λοιπών εσωτερικών υπηρεσιών.

Τα δε ερωτήματα που γεννιούνται από τις παραπάνω αστοχίες των διοικούντων είναι πολλά!!

Πως είναι δυνατόν αυτή η Υπηρεσία να περιφρουρήσει και να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στους κατοίκους του Δήμου Περάματος;;;

Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες του Περάματος από τις συμμορίες;;;

Ποιος αποφάσισε από όλη τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με τις δεκάδες Υπηρεσίες και χιλιάδες αστυνομικό προσωπικό να ενισχυθεί τη ΔΑΕΑ (ΜΑΤ) με αστυνομικό από το Τ.Α. Περάματος;;;

Ποια ήταν τα κριτήρια της παραπάνω απόφασης;;;

Υπάρχει ορατός κίνδυνος καταστρατήγησης κατοχυρωμένων εργασιακών

δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που συνεχίζουν να υπηρετούν στο εν λόγω Τ.Α.;;;

Για μία ακόμη φορά, ζητούμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να αφουγκραστεί τις αγωνίες μας για την κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας και να αποδεχτεί τα επιχειρήματά μας, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη.

ΕΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρ. Πολυτεχνείου 37 6ος όροφος Τ.Κ 18532, Πειραιάς

Τηλ.: 2104174449, Φαξ: 2104171554

Email: [email protected]

*Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές και τους δημάρχους της Α΄ και Β΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά