Άγρια επεισόδια έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ομάδες από Σύρους και Αφγανούς άρχισαν τις συμπλοκές, κάνοντας επιθέσεις με μαχαίρια, πέτρες, καρέκλες και ό,τι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί. 

Πέταγαν πέτρες μπροστά στις κάμερες, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού που πήγαν εκεί να μοιράσουν τρόφιμα κοιτάνε αποσβολωμένοι.

Ο λόγος είναι ποιος θα έπαιρνε πρώτος την σειρά από τα συσσίτια.

Θυμίζουμε πως και το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην πύλη Ε-1, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εξ αυτών από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι).

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από στελέχη του Λιμενικού, αλλά πήραν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Στο σημείο μετέβη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-  Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο, προκειμένου να ενημερωθούν επιτόπου για το συμβάν από τον διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Χρήστο Ζαφειρίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.