Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ως κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μίλησε για την παρουσία των «ερυθρολεύκων» στην τριήμερη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών συλλόγων αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ιδέες του Ολυμπιακού είχαν καθολική αποδοχή.

 «Ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στις Βρυξέλλες, με ένα τριήμερο μαραθώνιων συζητήσεων και συνεδριάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορούν θέματα αθλητισμού και όχι μόνο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από σεμινάρια, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά τόσο με τις νέες τάσεις του αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με κοινωνικά θέματα που μπορούν να επιλυθούν μέσα από τον αθλητισμό. Τέτοια θέματα αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, οι οποίοι είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι και φιλοδοξούμε να ενταχθούν στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό. Έχουμε παρουσιάσει μια σειρά από νέες προτάσεις οι οποίες έχουν τύχει καθολικής αποδοχής από το σύνολο των εκπροσώπων των παρόντων συλλόγων. Η ατζέντα των θεμάτων που έχουμε θέσει ως σύλλογος εδώ στις Βρυξέλλες, έχει καθοριστεί μέσα από σκληρή δουλειά και προετοιμασία.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός της έγκρισης της πλειοψηφίας των προτάσεών μας, από τους ομολόγους μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τον Ολυμπιακό πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή, όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ως κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο».