Δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά πέρασαν μαζί μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και χαράς. Μικρά προσφυγόπουλα και πιτσιρικάδες από την ακαδημία ποδοσφαίρου της Οδηγήτριας Πειραιά έγιναν μία παρέα και μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιο γήπεδο ένα "κομμάτι" του Λιμανιού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους μεγάλους πως "τα απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά!".

Ένα τόπι, δύο πέτρες για αυτοσχέδια δοκάρια και μπόλικη δόση ποδοσφαιρικού ταλέντου είναι ικανά να απαλύνουν, έστω και για λίγο, την αγωνία των μικρών ξενιτεμένων για το μέλλον το δικό τους και οικογενειών τους.

Από αυτή την όμορφη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος καθημερινά περνά πολλές ώρες στο Λιμάνι, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν. Έτσι, βλέποντας του μικρούς να παίζουν "διεθνές φιλικό", δοκίμασε να τους … συναγωνιστεί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και τα στελέχη της Οδηγήτριας για την πρωτοβουλία που πήραν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους της πόλης μας που βοηθούν τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας στο δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς.