Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεντούρης, υποδέχτηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Κύπριους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Έγκωμης Λευκωσίας, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Πειραιά, που τους φιλοξενούν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο σχολείων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, καλωσόρισε τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Πειραιά και του Γυμνασίου Έγκωμης Λευκωσίας Κύπρου  και τους ευχαρίστησε  για την τιμή που κάνουν να επισκεφτούν το Δημαρχείο και την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 9ου  Γυμνασίου Πειραιά και τις οικογένειές τους για τη φιλοξενία των συμμαθητών τους από την Κύπρο και  αντίστροφα  τους Κύπριους μαθητές και μαθήτριες  για τη φιλοξενία των συμμαθητών τους από τον Πειραιά, όταν θα μεταβούν στην Κύπρο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η αδελφοποίηση που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια θα συνεχιστεί δια βίου, έτσι ώστε  ακόμα και όταν μεγαλώσουν οι σχέσεις αυτές να διατηρηθούν.

Ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Πειραιά κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, στον  σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαβάκη, τον Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων κ. Ανδρέα Βεντούρη και γενικότερα τον Δήμο Πειραιά για τη φιλοξενία. Ο κ. Τριανταφύλλου υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι πάντα πρόθυμος  να στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες του σχολείου και ιδιαίτερα εκείνες που έχουν ως σκοπό τη σφυρηλάτηση των δεσμών φιλίας  μεταξύ του Ελλαδικού και του Κυπριακού λαού. Τα παιδιά, όπως είπε, από την Κύπρο φιλοξενούνται στα σπίτια των Ελλαδιτών  συμμαθητών τους και  θα γίνει το ίδιο το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν θα μεταβούν στην Κύπρο οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Έγκωμης Λευκωσίας Κύπρου κ. Θέμης Πολυβίου,  στον χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η αδελφοποίηση των δύο σχολείων  δείχνει τους ακατάλυτους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο σχολεία και γενικότερα στους δύο λαούς. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είμαστε ένα Έθνος και έχουμε στις φλέβες  μας το ίδιο αίμα. Και όπως αποδεικνύει η ιστορία πάντοτε η Κύπρος συμμετείχε ενεργά σε όλους τους εθνικούς αγώνες της Ελλάδας.» Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά και τους γονείς για την άψογη φιλοξενία που έχουν προσφέρει στους συμμαθητές τους από την Κύπρο. Επίσης, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον  Πρόεδρο κ. Δαβάκη για τη φιλοξενία σήμερα στο Δημαρχείο. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η αδελφοποίηση και ο Πειραιάς θα γίνει η δεύτερη πόλη των παιδιών από την Κύπρο.

Στην επίσκεψη των μαθητών παρευρέθηκε και ο Σύμβουλος Παιδείας του Δημάρχου  κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.