«Απασφάλισε» για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μπροστά στον πανικό που έχει πάθει βλέποντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να διαλύεται. Ο κ Καμμένος απαντά με οργισμένο tweet και μάλιστα προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν χάρη από κανέναν και ζητά εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας.

Μάλιστα ο κ Καμμένος μιλά για απειλές κατά της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης ο πρώην κυβερνητικός εταίρους εξαπέλυσε «κεραυνούς» με τηλεοπτική του συνέντευξη κατά του «αχάριστου», όπως τον χαρακτήρισε, Αλέξη Τσίπρα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με οργισμένο tweet.

Με μια ανάρτηση που αποτελεί ευθεία, προσωπική επίθεση, στον πρωθυπουργό και μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες κυβερνητικό του εταίρο. Ο Πάνος Καμμένος θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, έτσι ώστε να διασωθούν ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ αλλά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

«Οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας» έγραψε αρχικά ο Πάνος Καμμένος. Συνεχίζοντας, όμως, κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία: «Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειάς μου«, γράφει ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Και στη συνέχεια, απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα. «Πάρε και τα προνόμια, κράτα και τους αστυνομικούς. Εκτός από τους Ρουβίκωνες υπάρχουν κι Έλληνες Αλέξη…».

Την ίδια ώρα στα… γρανάζια του αυτοκινήτου του μπλέχτηκε η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος πριν λίγη ώρα δήλωσε ότι θα καθυστερήσει να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ και να παραδώσει την έδρα του, καθώς χάλασε το αυτοκινητό του.

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου», είπε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες η κρίση μεταξύ των δυο πρωήν κυβερνητικών εταίρων είναι έντονη, ενώ οι ισχυρές αναταράξεις στο Μέγαρο Μαξίμου από τις κραυγές του Πάνου Καμμένου και την κατακόρυφη μετατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Για την ώρα ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει «καθαρίσει» το κόμματου από τις… αποστασίες των βουλευτών του προς τον ΣΥΡΙΖΑ όμως το μεγαλύτερο αγκάθι είναι να σώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα έπειτα από την αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Για τον λόγο αυτό περιορίζεται σε ενέργειες που προκαλούν κοινοβουλευτικούς πονοκέφαλους στην κυβέρνηση, όπως η εντολή του να στείλει τον Αριστείδη Φωκά για… γκαζόζα την ώρα της πρόσφατης ψηφοφορίας ή σε ήπιες πολιτικές αποκαλύψεις όπως ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να ενταχθεί και ο ίδιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος πάτησε το «κόκκινο» κουμπί προκαλώντας το κοινοβουλευτικό μπάχαλο που δημιουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Για την ώρα πάντως, ο κ. Καμμένος δείχνει πως περιορίζεται σε έναν ιδιότυπο πετροπόλεμο προς το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνοντας τις ρουκέτες μόνο προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο, για πρώτη φορά προειδοποίησε ότι ο πετροπόλεμος θα κλιμακωθεί και θα εξελιχθεί σε «πυρηνικά γιούρια» οδηγώντας την χώρα σε εκλογές πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εάν το Μέγαρο Μαξίμου του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα και παράλληλα διατηρήσει τους «αποστάτες» στο κυβερνητικό σχήμα.

«Κουντουρά και Κόκκαλης με πούλησαν μία, ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές και γι' αυτό το λόγο εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο. Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε .Εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.