Το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για πρώτη φορά καλεί το κοινό σε  ανοιχτές πρόβες,  προκειμένου να γνωρίσουν τη διαδικασία της θεατρικής πράξης στο σύνολό της.

Μέσα από μια δίωρη διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους του  θεάτρου  - από τη σκηνή έως το παρασκήνιο - θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές ανάγκες μιας παράστασης,  να παρακολουθήσουν την πρόβα και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο.

Το κοινό θα γνωρίσει τους χώρους εργασίας του θεάτρου (μέρη της σκηνής, μηχανισμούς, σταγκόνια, τραμπουκέτα, κουϊντες κλπ), θα εξοικειωθεί με τους επαγγελματίες του θεάτρου και τους ρόλους (θεατρικά πρόσωπα και δραματουργία) που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της θεατρικής πράξης.

Πρόκειται για μια διαδρομή στα άδυτα του θεάτρου και της θεατρικής πράξης με όχημα τα κείμενα ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Το έτος 2019 θα παρουσιαστούν τα έργα «Ο Φονιάς (1981)» του Μ. Ευθυμιάδη, «Ο Στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία » του Μ. Τσίτα, Με δύναμη απ’ την Κηφισιά, του Δ. Κεχαΐδης-Ε. Χαβιαρά. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και 7 αναλόγια τον Μάιο στη διάρκεια ενός διημέρου και το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη εκδήλωση και στρογγυλά τραπέζια.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε την εμπειρία της θεατρικής πρακτικής, να γευτείτε τη μαγεία του θεάτρου, να ανακαλύψετε πως χτίζεται μια θεατρική παράσταση, να γνωρίσετε την αλήθεια της….

Το ΔΘΠ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό – σε μικρούς και μεγάλους – για ένα ταξίδι  εκεί όπου το  θέατρο αποκαλύπτεται.


** Το πρόγραμμα με θέμα: Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ "Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο", πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» (2014 – 2020) το οποίο συγχρηματοδοτείται  από το ευρωπαϊκό Ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 
Με ελεύθερη είσοδο