Αν και ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης θα συμπεριληφθεί στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο, σήμερα επιβεβαιώθηκε και επίσημα με την ανακοίνωση των υποψηφίων από την Πειραιώς.

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του "ισχυρού" πρ. προέδρου της νεολαίας της ΝΔ βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που επέλεξε να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας έτσι και τη βαρύτητα που δίνει στην υποψηφιότητά του, στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.

Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι από τα στελέχη που με την αδιάλειπτη παρουσία του σε κομβικές θέσεις της κεντροδεξιάς παράταξης, από τα φοιτητικά του χρόνια ως γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, κατάφερε να έχει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του συνόλου του κόμματος από τα παλαιότερα μέχρι τα νεότερα στελέχη.

Όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα διατηρεί δικαίως τον τίτλο "πρόεδρος της καρδιάς μας" καθώς υπήρξε ο πιο "μαζικός" επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ σε μια κομβική στιγμή τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τη χώρα καθώς εκείνη την περίοδο έγιναν οι περισσότερες εκλογικές διαδικασίες σε διάστημα 3 χρόνων, συμπεριλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος, με τον ίδιο να καταφέρνει να κρατήσει συσπειρωμένη την "γαλάζια" νεολαία.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τώρα να τον ρίξει στη "μάχη" του σταυρού, στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, δίνοντας του το "χαρτοφυλάκιο" της νεολαίας και των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν πληγεί στην περίοδο της κρίσης.