Μετά από ζυμώσεις και συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του Δήμου. 

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του ενδιαφέροντος του για τη θέση του Δήμαρχου Πειραιά, γίνεται αυτή την ώρα σε σύναξη που διοργάνωσε ο ίδιος στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία καλέστηκαν σχεδόν όλα τα στελέχη του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» που ακολούθησαν τον απόμαχο της πολιτικής σκηνής του Πειραιά στην τελευταία του εκλογική μάχη, που έγινε τον Μάιο του 2014, στην οποία και ηττήθηκε από τον Γιάννη Μώραλη και τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκεκριμένη σύναξη ο  κ. Μιχαλολιάκος άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είναι υποψήφιος και προσπάθησε να θολώσει τα νερά.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες του peiraiasnews.gr  ο κ. Μιχαλολιάκος κατέληξε σε αυτή την επιλογή μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της Νέας δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημείωσουμε πως  ο συνδυασμός του το τελευταίο διάστημα φυλλορροεί, με πολλά από τα κορυφαία στελέχη του να έχουν ανακοινώσει ήδη πως θα στηρίξουν είτε τον Γιάννη Μώραλη, είτε τον Νίκο Βλαχάκο, που αμφότεροι διεκδικούν την ηγεσία του Δήμου Πειραιά.