Η Ύδρα συμμετέχει από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο περίπτερο του ΕΟΤ σε ειδικό χώρο στη μεγαλύτερη τουριστική και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική, (New York Times Travel Show 2019). 

entypa

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας για την οποία χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης. 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουκουδάκης τόνισε:

"Προωθούμε την Ύδρα μας ως τουριστικό προορισμό στην Αμερικανική αγορά τουρισμού, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Προβάλλουμε τις ομορφιές του Νησιού μας, τα μονοπάτια του, τις διοργανώσεις γάμων αλλά και τις αθλητικές του διοργανώσεις όπως αυτές των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος τον ερχόμενο Απρίλιο και του τρεξίματος και κολύμβησης τον Νοέμβριο. Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας της έκθεσης συναντήθηκα με τουριστικούς πράκτορες και παραχώρησα συνέντευξη στην αρχαιότερη ομογενειακή εφημερίδα στις ΗΠΑ, τον "Εθνικό Κήρυκα" η οποία κυκλοφορεί καθημερινά καθώς και στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Ελληνικής Ομογένειας "Ελληνικά Νέα". Τον εκθεσιακό χώρο της Ύδρας μεταξύ άλλων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Μπάμπης Καριμάλης καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Το Σάββατο 26/01/2019 θα παρουσιάσω την Ύδρα μας σε τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Οφείλω ένα ευχαριστώ στους Υδραίους, Χρυσούλα Ράμπια, Αντώνη Ράμπια, Πέτρο Κοφίτσα και Αλέξανδρο Νικολαΐδη που βρέθηκαν στην Νέα Υόρκη αυτή την περίοδο και ήρθαν να βοηθήσουν την προσπάθεια μεγαλύτερης προβολής της Ύδρας μας. Από σήμερα θα είναι μαζί μας και η κ. Αντιγόνη Βαμβακά μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας. Στόχος μας από τη συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού. Ως τιμώμενη χώρα φέτος στην εν λόγω έκθεση είναι η Ελλάδα και η Ύδρα είναι εδώ μαζί με άλλες επτά περιοχές της! Και σ αυτή την προσπάθεια Για την Ύδρα μας είμαστε όλοι μαζί!"

 

Πηγή: fonitisydras.com