Μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα ήταν σούπερ και στην Τρίπολη. Ούτε εκεί δεν σταμάτησε το «ερυθρόλευκο» εξπρές. Νίκησε άνετα 2-0, με το τελικό σκορ να είναι μικρό βάσει της εικόνας του ματς και των ευκαιριών. Τρίτο σερί «διπλό» μέσα στο 2019 και η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» για το πρωτάθλημα συνεχίζεται...

Είχε την ουσία, πέτυχε το ζητούμενο

Από την αρχή ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη είχε το πάνω χέρι στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό τους ματς, είχαν 68% κατοχή μπάλας στο πρώτο 20λεπτο και αρκετές φάσεις για να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου. Οι δύο αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος το 2019, δεν επηρέασαν το αγωνιστικό πρόσωπο των «ερυθρολεύκων». Η παρουσία του Καμαρά στο κέντρο του και του Χασάν στην επίθεση. Με τον Γκιλιέρμε να είναι σε ένα ματς εξαιρετικός, ενώ οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος ήταν ορεξάτοι. Όσον αφορά στον Φορτούνη, για μια ακόμα φορά ήταν ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων». Από τα δικά του πόδια περνούσαν όλες οι μπάλες.

Όμως αυτή τη φορά ήταν και σκόρερ. Στο 28' αξιοποίησε την εκπληκτική πάσα του Λάζαρου που τον έβγαλε σε θέση βολής και δεν αστόχησε, σημειώνοντας το 0-1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τον έλεγχο του ματς, αλλά μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε. Ο Αστέρας κέρδισε μέτρα, βγαίνοντας από την περιοχή του και πλησιάζοντας κοντά στη μεσαία γραμμή. Αυτή ήτα η διαφοροποίηση. Οι Αρκάδες είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 24' με το δοκάρι του Φερνάντεθ και στο 42' με το σουτ του Κυριακόπουλου! Συνολικά, όμως, στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έλεγξε το ματς και θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα από ένα γκολ, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο της…

Γκολ αριστούργημα και διπλό!

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό ήταν να πετύχαινε και ένα δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου. Κι αυτό έγινε. Με εκπληκτικό τρόπο. Διότι στη φάση του 50ού λεπτού, ανεξάρτητα εάν ήταν από μια στατική φάση, οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που έκαναν ήταν να «κρύψουν» την μπάλα. Συνεργασία με «κλειστά… μάτια» ανάμεσα σε Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο. Ο αρχηγός εκτέλεσε το φάουλ στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, με τον Λάζαρο να κάνει τρομερή κίνηση, να πιάνει τους αμυντικούς στον… ύπνο, να προλαβαίνει την μπάλα και να πλασάρει τον Παπαδόπουλο (0-2)! Ό,τι καλύτερο για εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να βάζει τις βάσεις για να πάρει το τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και το δεύτερό του γκολ ουσιαστικά «τέλειωσαν» το ματς. Με τον Μαρτίνς να κάνει σταδιακά τις αλλαγές του. Η πρώτη ήταν η είσοδος του Γκερέρο αντί του Χασάν για να «φρεσκάρει» την επίθεσή του. Με τον Ισπανό να δίνει άλλο… αέρα, καθώς ο Χασάν ήταν κουρασμένος. Ο ρυθμός είχε πέσει λίγο, αλλά η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν ολοφάνερη. Η ομάδα της Τρίπολης δεν μπορούσε καλά-καλά να πλησιάσει την περιοχή του Σα. Κι όταν γίνονταν αυτό, ο Πορτογάλος γκολκίπερ ήταν σε καίρια θέση και διατήρησε την εστία του αλώβητη. Όσον αφορά στην επίθεση, πολλές ευκαιρίες. Και κλασικές. Ειδικά οι δύο με τον Ποντένσε μέσα σε ένα δίλεπτο (71'-72') ήταν όλα τα… λεφτά. Κι αν δεν ήταν ο Παπαδόπουλος να κάνει 7 επεμβάσεις, τις 5 στο δεύτερο ημίχρονο, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.