Ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της λειτουργίας της πόλης, την προστασία του δημόσιου χώρου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αποτελεί η ενίσχυση της υπηρεσίας Άμεσης Παρέμβασης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορυδαλλού.

Η υπηρεσία για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων, έχει πλέον στη διάθεση της ένα ανοιχτό φορτηγάκι με ειδική δαγκάνα, που θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στο φορτηγάκι, που ανακατασκευάστηκε από την υπηρεσία καθαριότητας με ίδιες δυνάμεις, τοποθετήθηκε και ειδική επιγραφή με τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι δημότες.

Στα τηλέφωνα 210-4950014 και 075, οι δημότες μπορούν να ενημερώνουν την υπηρεσία για τα ογκώδη απορρίμματα που θέλουν να απομακρύνουν, δηλώνοντας το είδος, την περιοχή και την ακριβή τους διεύθυνση και να εξυπηρετηθούν εντός 48 ωρών.

Ογκώδη αντικείμενα θεωρούνται όλα όσα δεν ανήκουν στα οργανικά απορρίμματα ή στα ανακυκλούμενα και δεν μπορούν να πεταχτούν στους κάδους, όπως παλιά έπιπλα, άλλη οικοσκευή, ξυλεία, στρώματα και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Προσοχή μπάζα και άλλα οικοδομικά υλικά δεν ανήκουν στα ογκώδη αντικείμενα και για την μεταφορά τους από τον Δήμο προβλέπεται άλλη διαδικασία.

Τέλος, οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές συγκεντρώνονται στο χώρο του γκαράζ της υπηρεσίας καθαριότητας και από εκεί απομακρύνονται από εταιρεία ανακύκλωσης.