Για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός απέδειξε τον ηγετικό του ρόλο στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη βρίσκεται στη Βαρκελώνη όπου λαμβάνει μέρος σε ένα ακόμα πρόγραμμα Erasmus+ και παράλληλα συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «BIG4SPORTS».

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη, Χριστίνα Τσιλιγκίρη σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Ολυμπιακός αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τον ηγετικό του ρόλο και στο εξωαγωνιστικό επίπεδο, ενώ ανέφερε ότι στην επόμενη συνάντηση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 04/02 ο Ολυμπιακός θα είναι εισηγητής νέων προτάσεων.

«Ξεκινήσαμε το ευρωπαϊκό ταξίδι και εξωαγωνιστικά. Φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τον Ολυμπιακό γιατί μετέχει σε πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογος αποδεικνύει τον ηγετικό του ρόλο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Μετά την συμμετοχή μας σε τρία ευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια και την αναμενόμενη ανάμειξή μας σε πέντε νέες Ευρωπαϊκές κοινωνικές δράσεις, για το έτος 2019, έρχεται μια νέα διαφορετική πρωτοβουλία να αποδείξει τον πρωτοποριακό τρόπο προσέγγισής μας στα αθλητικά δρώμενα. Το Big4Sports είναι μια καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε ακόμα καλύτερες πρακτικές διακυβέρνησης στο εσωτερικό του συλλόγου αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλους συλλόγους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον Μάιο υποδεχόμαστε στον Πειραιά τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων συλλόγων με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις που ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης λειτουργεί και αναπτύσσει τους σημερινούς και αυριανούς πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης. Είμαστε μαθημένοι να πρωτοπορούμε σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο και το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία.

Επόμενη στάση μας, είναι στις 4 Φεβρουαρίου, στην Γενική Συνέλευση των Βρυξελλών, όπου ο Ολυμπιακός θα είναι εισηγητής νέων προτάσεων για τα επόμενα χρόνια, με την πεποίθηση, ότι και φέτος όπως και πέρυσι, θα υπερψηφιστούν οι προτάσεις μας, προκειμένου να δημιουργηθούν τα νέα κοινωνικά προγράμματα που έπειτα θα εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση».