Θετική  χαρακτηρίζεται η έκβαση της συνομιλίας του κ. Γιάννη Μώραλη και της κ. Βασιλικής Θάνου για τα Δικαστήρια Πειραιά. Η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός προσκάλεσε μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων στο Μέγαρο Μαξίμου τον Δήμαρχο Πειραιά, για να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι απόψεις Θάνου-Μώραλη για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου συγκλίνουν.  Στις 5 Μαΐου 2015, ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, η κα Βασιλική Θάνου με την ιδιότητα της πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισκεφθεί τον Πειραιά και είχε ξεναγηθεί στο κτίριο της Ραλλείου από τον κ. Μώραλη.

Στη συνάντηση αυτή,  συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης και εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος.

Ο κ. Μώραλης είχε αναλύσει τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων  στο «γιαπί» της Ραλλείου, επισημαίνοντας πως «ο Πειραιάς και οι κάτοικοί του αξίζουν ένα  επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα διευκολύνει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά της η κα Θάνου είχε "επισφραγίσει" τη στήριξή της στον σχεδιασμό του Δημάρχου Πειραιά, τονίζοντας  ότι η μεταστέγαση των Δικαστηρίων της οδού Σκουζέ επιβάλλεται να γίνει στη Ράλλειο. «Θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο για να στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά και κάνουμε το καλύτερο ώστε να αποπερατωθεί το Δικαστικό Μέγαρο το ταχύτερο», είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων η κα Θάνου.