Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου Πειραιώς, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου, παίζοντας γνωστές μουσικές μελωδίες.  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχεται τους προσκεκλημένους στο Γηροκομείο Πειραιά, το οποίο όπως είπε,  κοσμεί από το 1890 την πόλη.  Χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία και ο Δήμος Πειραιά για το Γηροκομείο ευλογημένη και πρόσθεσε ότι είναι έκφραση εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, χωρίς την έκπτωση της ανθρώπινης ιδιοτέλειας.  Υπογράμμισε ότι η Εκκλησία του Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά δίνουν έναν αγώνα και  γι’ αυτό προσελκύουν την αγάπη και την προστασία αξιόλογων ανθρώπων διαχρονικά, όπως είναι η κα Ελισάβετ Φωτεινέλη Κρητικού και ο κ. Αντώνης Κομνηνός, ευεργέτες του Ιδρύματος. Στη συνέχεια εξήρε τη μεγάλη και σημαντική προσφορά έργου ζωής του προσωπικού του Γηροκομείου, που το χαρακτήρισε στυλοβάτη αυτής της ιερής προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αφού ευχήθηκε η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη για την πόλη  και για τη χώρα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα ήθελε  η προσφορά του Δήμου Πειραιά να είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Σημείωσε, ότι συμμετέχουν, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, τρεις άξιοι Αντιδήμαρχοι: ο  κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο κ. Νίκος Καρβουνάς, που έχει πλέον νέα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του Γηροκομείου και ο κ.  Κυριάκος Σιγαλάκος.

Δήλωσε ότι αισθάνεται χαρούμενος όταν βρίσκεται στο Γηροκομείο, γιατί όπως είπε, γίνεται κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, που είναι συνέργεια  πολλών: της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, του Δήμου, των εργαζομένων, καθώς  και σημαντικών ανθρώπων όπως είναι η κα Φωτεινέλη Κρητικού και ο κ. Κομνηνός οι οποίοι στηρίζουν το Γηροκομείο.  Αυτό όπως είπε είναι και το μυστικό της επιτυχίας: η συνέργεια και η συνεργασία πολλών.

«Αυτή την ενότητα και τη συνεργασία ιδιωτών με τον δημόσιο φορέα που βλέπουμε να υλοποιείται στο Γηροκομείο Πειραιά, πρέπει να την υιοθετήσουμε και σε άλλους τομείς», τόνισε ο κ. Μώραλης.   Τέλος, σημείωσε ότι το Γηροκομείο είναι   μια δομή που κοσμεί την πόλη του Πειραιά, είναι το «σπίτι» της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης  και ευχήθηκε  να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, από τον Δήμο Πειραιά:  οι Αντιδήμαρχοι  κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος και Γιάννης Μελάς.   Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Νικόλαος Καρβουνάς. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.  Η Δημοτική Σύμβουλος κα Λίτσα Καλαγιά.