Ηλεκτρονικά και μέσω οποιασδήποτε τράπεζας θα μπορούν πλέον οι δημότες και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν όλες τις βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Πειραιά.

Πρόκειται για μια ακόμα καινοτόμα και σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει πλέον ο Δήμος Πειραιά, έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση και την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια:

1) Από χθες, 21/01/2019, οι δημότες αφού πάρουν ειδοποιητήριο ή οίκοθεν από τον Δήμο Πειραιά, μπορούν να πληρώσουν την οφειλή ηλεκτρονικά.

2) Στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η καθολική μετάβαση στο μοντέλο των ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς οι δημότες δεν θα χρειάζεται καν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου. Θα μπορούν με μια απλή ταυτοποίηση των στοιχείων τους (μέσω TAXISNET), να βλέπουν ποιες ακριβώς είναι οι οφειλές τους και οι προθεσμίες πληρωμής και να τις πληρώνουν ηλεκτρονικά.

Ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, σε  δήλωσή του τόνισε:

«Η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές ήταν μία από τις δεσμεύσεις μας όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να προσέρχονται οι δημότες στο γκισέ, εξοικονομώντας έτσι κόπο και χρόνο. Η μετάβαση αυτή δεν ήταν  κάτι απλό, αλλά με επιμονή και σκληρή δουλειά το καταφέραμε. Εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας και διευκολύνουμε τους δημότες και τις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής,  λύνεται το χρόνιο πρόβλημα της μη ταυτοποίησης πληρωμών των δημοτών για τις οφειλές τους. Στο προσεχές χρονικό διάστημα δε, δίνουμε τη δυνατότητα να μη χρειάζεται κανείς πλέον να επισκέπτεται τις υπηρεσίες του Δήμου για οφειλές, καθώς και η ενημέρωση αλλά και οι αντίστοιχες πληρωμές, θα πραγματοποιούνται από ένα ενιαίο ηλεκτρονικό περιβάλλον».