Δεν είναι πια όνειρο. Είναι γεγονός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ. Μετά τον Φέντερερ στους «16», ήταν η σειρά του Ισπανού Μπαουτίστα Αγκούτ να υποκλιθεί στον Έλληνα τενίστα στα προημιτελικά του πρώτου Γκραν Σλαμ για το 2019.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) και πλέον για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι σε ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ. Εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Ναδάλ-Τιαφό! Μια ακόμα μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό γράφτηκε στη μακρινή Μελβούρνη. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη.

Μεγάλη επιτυχία για τον Στέφανο, καθώς ο Μπαουτίστα Αγκούτ ήταν αήττητος μέσα στο 2019, σε 9 ματς που είχε δώσει. Αλλά ο 20χρονος Έλληνας τενίστας με τρομερή ψυχολογία και νέα εξαιρετική εμφάνιση συνεχίζει να ζει το όνειρό του στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ.

Το πρώτο σετ το πήρε ο Έλληνας τενίστας με 7-5, για να «απαντήσει» ο Ισπανός με 6-4 και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε μια επική ανατροπή ξανά! Βρέθηκε να χάνει με 4-2 στα γκέιμ. Αλλά με απίστευτη αντεπίθεση, κατάφερε να επικρατήσει με 6-4. Στο τέταρτο σετ όλα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, καθώς πήρε στο τάι μπρέικ.

Ο 20χρονος τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος, είχε καθαρό μυαλό και πήρε τελικά το σετ με 7-6 και την πρόκριση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ σε 3 ώρες και 19 λεπτά.