Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 18 νίκες σε 18 ματς. Το ίδιο και στο θεσμό του Κυπέλλου, όπου μετρά έως τώρα μοναχά νικηφόρα αποτελέσματα. Μπροστά υπάρχει, πλέον, το Final-4 στη Λευκάδα.

Εκεί όπου οι "ερυθρόλευκες" θέλουν να συνεχίσουν και να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Με την Ανθή Μπαλτά να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Η γκαρντ της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας υπογράμμισε ότι εκείνη και οι συμπαίκτριές της είναι έτοιμες για να σηκώσουν τον τίτλο στο Ιόνιο νησί. Αναλυτικά η συνέντευξη της...

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την πρόκληση του Final-4 του Κυπέλλου;

"Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες… Ο Ολυμπιακός πρέπει και επιβάλλεται πάντα να είναι έτοιμος, όποια και αν είναι η διοργάνωση. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό για τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο στο γυναικείο μπάσκετ και αυτό από μόνο του το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την κούπα στη Λευκάδα και να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους".

Τι πιστεύεις ότι μετράει σε αναμετρήσεις νοκ άουτ;

"Οι νοκ άουτ αναμετρήσεις είναι «πονηρές». Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται συγκέντρωση και καλή τακτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να έρθει, στην προκειμένη περίπτωση, η νίκη στον ημιτελικό. Σε τέτοια παιχνίδια μετράει πάρα πολύ η θέληση. Όποιος, λοιπόν, το πιστεύει και το θέλει πολύ θα είναι και ο νικητής. Το ίδιο βέβαια θεωρώ ότι πρέπει να συμβεί και στον τελικό".

Υπάρχουν σε τέτοιες διοργανώσεις φαβορί;

"Η ιστορία έχει δείξει ότι σε ένα Final-4 όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου. Μιλάμε, άλλωστε, για το Κύπελλο το θεσμό των εκπλήξεων. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και ευελπιστούμε στο τέλος να είμαστε εμείς αυτές που θα σηκώσουμε το Κύπελλο".

Τι μήνυμα έχεις να δώσεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου;

"Αυτές οι διοργανώσεις πρέπει να είναι γιορτή του μπάσκετ και έτσι πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Λευκάδα. Συμμετέχουν μεγάλοι σύλλογοι του Ελληνικού αθλητισμού και το γυναικείο μπάσκετ αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Θέλουμε όλες οι αθλήτριες να χαρούμε τους αγώνες και να παίξουμε σε ένα εξαιρετικό κλίμα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων".