Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο τη Δευτέρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από αργά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στα κεντρικά από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς και στην Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι στα βόρεια πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, με βαθμιαία ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.